Njohuri Teknike

prezantoj:

Teknologjia e çimentimit të puseve të naftës polimer është përdorur gjerësisht në eksplorimin dhe zhvillimin e fushave të naftës dhe gazit.Një nga komponentët e rëndësishëm në teknologjinë e çimentimit polimer është agjenti kundër humbjes së ujit, i cili mund të zvogëlojë shkallën e humbjes së ujit gjatë procesit të çimentimit.Përdorimi i teknologjisë së çimentos polimer ka shumë përparësi si forca e lartë, përshkueshmëria e ulët dhe performanca e shkëlqyer e vulosjes.Megjithatë, problemi i zakonshëm që haset në këtë proces është humbja e ujit, domethënë, llumi i çimentos depërton në formacion, duke e bërë të vështirë nxjerrjen e tubit gjatë rikuperimit të vajit.Prandaj, zhvillimi i reduktuesit të humbjes së lëngjeve me temperaturë të mesme dhe të ulët është bërë fokusi i përparimit të teknologjisë së çimentimit të fushës së naftës.

Reduktues i humbjes së lëngut të çimentos së pusit të vajit polimer:

Aditivi i humbjes së lëngjeve është një lëndë e parë e domosdoshme për përgatitjen e llumit të çimentos.Është një pluhur që tretet lehtësisht në ujë dhe ka veti të mira përzierëse.Gjatë formulimit, agjentët e kontrollit të humbjes së lëngjeve përzihen me përbërës të tjerë për të formuar një pluhur çimentoje homogjene dhe të qëndrueshme.Agjenti i kontrollit të humbjes së lëngjeve luan një rol jetik në reduktimin e shkallës së humbjes së lëngjeve gjatë procesit të çimentimit.Redukton migrimin e ujit në baltë në formacionet përreth dhe përmirëson vetitë mekanike të çimentos.

Humbje uji ≤ 50:

Kur përdorni agjentë për reduktimin e humbjes së lëngjeve, është e rëndësishme të kontrolloni shkallën e humbjes së lëngjeve brenda një diapazoni të caktuar, zakonisht më pak ose e barabartë me 50 ml/30 min.Nëse shkalla e humbjes së ujit është shumë e lartë, llumi i çimentos do të depërtojë në formacion, duke shkaktuar kanalizimin e pusit, baltën dhe dështimin e çimentimit.Nga ana tjetër, nëse shkalla e humbjes së ujit është shumë e ulët, koha e çimentimit do të rritet dhe kërkohet një agjent shtesë kundër humbjes së ujit, i cili rrit koston e procesit.

Reduktues i humbjes së lëngjeve me temperaturë mesatare dhe të ulët:

Gjatë procesit të çimentimit në fushat e naftës, shkalla e humbjes së ujit ndikohet nga faktorë të ndryshëm si temperatura e formimit, presioni dhe përshkueshmëria.Në veçanti, temperatura e lëngut çimentues ka një efekt të rëndësishëm në shkallën e humbjes së lëngut.Humbjet e lëngjeve priren të rriten ndjeshëm në temperatura të larta.Prandaj, në procesin e çimentimit, është e nevojshme të përdoren aditivë të humbjes së lëngjeve me temperaturë mesatare dhe të ulët që mund të zvogëlojnë shkallën e humbjes së lëngjeve në temperatura të larta.

Në përmbledhje:

Me pak fjalë, teknologjia e çimentimit të puseve të naftës polimer është bërë një nga teknologjitë thelbësore për eksplorimin dhe zhvillimin e fushave të naftës dhe gazit.Një nga komponentët kryesorë të kësaj teknologjie është agjenti kundër humbjes së ujit, i cili luan një rol jetik në reduktimin e shkallës së humbjes së ujit gjatë procesit të çimentimit.Kontrolli i humbjes së ujit gjatë përgatitjes së baltës luan gjithashtu një rol jetik në sigurimin e suksesit të procesit të çimentimit.Zhvillimi i reduktuesve të humbjes së lëngjeve në temperaturë të mesme dhe të ulët ka një rëndësi të madhe për përmirësimin e efikasitetit të çimentimit, uljen e kostove dhe përmirësimin e integritetit të puseve të naftës dhe gazit.


Koha e postimit: Prill-06-2023
WhatsApp Online Chat!