Njohuri Teknike

  • Ndikimi i lëngut shpues në mjedis

    Aktivitetet e shpimit kanë ndikime të rëndësishme në mjedis, që nga çlirimi i gazeve serrë gjatë transportit e deri te asgjësimi i mbetjeve të shpimit.Një aspekt i procesit të shpimit që kërkon vëmendje të veçantë është përdorimi dhe asgjësimi i lëngjeve të shpimit.Lëngjet e shpimit shërbejnë për një...
    Lexo më shumë
  • Lubrifikant jo toksik, i tretshëm në ujë, i biodegradueshëm

    Me rritjen e shqetësimeve mjedisore, kërkesa për lubrifikantë jo toksikë dhe të biodegradueshëm është rritur ndjeshëm.Në përgjigje të kësaj kërkese, Oilbayer, e specializuar në R&D dhe prodhimin e kimikateve të fushës së naftës, ka zhvilluar një lubrifikant të tretshëm në ujë...
    Lexo më shumë
WhatsApp Online Chat!