Deepwater цементирање

OBC-DeepCem цементно млеко систем е составен од тежината осветлување агент, подобрувач на почетокот сила, изгубени циркулација агент и застапник гас-запирање. Што се применува на Deepwater бетонирање при ниски температури. Единствена почетокот сила на овој систем го прави сигурни дека развојот добра сила, кој се постигнува релативно ниска температура и кашеста маса држи стабилна. Таа има добра гас запирање и загуби способноста за контрола на циркулацијата.

Состав систем

1, нафта и цемент: Стакло Г.
2, мешање на вода: вода за пиење.
3, осветлување Тежина: OBC-P62S.
Предности на системот
1, Добар цемент камен сила под ниска температура.
2, Силна способност на изгубените циркулација и гас-запирање.
3, Добар седиментни стабилност.

Систем карактеристики
1, густина: 0,9 ~ 1,5 g / cm3.
2, температура: 3 ~ 30 ℃.
3, добра контрола на загуба на материјални добра.
4, задебелување време на цементното млеко може да се прилагоди и rheological

Deepwater cementingx


WhatsApp Онлајн Chat!